Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

„MAŠKARE“ u Beču Svečano obilježen završetak „Poklada“ KUD BH „Rubina“ Beč (KSV Brcko Distrikt)

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 52

„MAŠKARE“ u Beču Svečano obilježen završetak „Poklada“ KUD BH „Rubina“ Beč (KSV Brcko Distrikt)

Postaj  Boce-Team on 09.03.11 18:04

Prošle nedjelje, 6-ti ožujka , obilježio je KUD BH „Rubina“, Beč završetak „poklada“ , priredivši pompeznu feštu pod nazivom „Maškare“.
Kao što je to već uobičajeno, kada priredbe organizira KUD „Rubina“, velika, za tu prigodu svečano dekorirana dvorana „Casablance“ bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

I ovaj put, kao i do sada, KUD „Rubina“ nije razočarao preko sesto okupljenih gostiju, kako u organizacijskom, tako i u kulturno-zabavnom pogledu.

Tako su nazočni gosti mogli uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom programu, koji su priredili članovi samog KUD-a, ali i gosti izvođači; Sake i bend, braća Domić i zvijezda dana, „DJ Krmak“.

Članovi dramske udruge priredili su za ovu prigodu dvije dramske točke (komedije) i to „Jetrve“ i „Vještica“, koje su do suza nasmijale publiku, a ona (publika) ih je nagradila sa ovacijama.

Što se programa tiče, valja još naglasiti proglašenje ovogodišnjih pobjednika u turniru tradicionalne igre naših krajeva „Prsten“, navlačenje konopca muškarci protiv žena (seniori i djeca), a sve to naravno u šaljivom tonu, te biranje najuspjelijih maski i kostima (dvije ženske i dvije muške). U kategoriji djeca nije bilo konkurencije.Sve dječje maske su proglašene pobjednicima, a klincima je uručen simboličan dar koji su „osvojili“.

Poseban začin i inače dobrom ugođaju pružio je zvijezda dana „DJ Krmak“.Ovaj, za mnoge kontroverzni umjetnik, svojom je jednostavnošću i prisnošću sa publikom začas, kako se to u našem žargonu voli reći „zapalio atmosferu“, te tako pridobio blagonaklonost i najvećih skeptika, a potom je cijeli ugođaj poprimio „apres ski“ notu.

Sam umjetnik nije krio svoje oduševljenje sveukupnim dojmom, te je u zanosu izrekao rečenicu koju vrijedi zabilježiti :“ Ljudi moji, ne moram ja pjevat, ali ovako nešto se ne smije ugasit'!“ A sve to zabilježile su kamere OTV „Valentino“.

Sve u svemu, bila je to još jedna u nizu vrlo uspjelih priredbi KUD-a „Rubina“.


http://www.kud-bh-rubina-bec.de.tl/

    Sada je: 21.05.18 1:18.