Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

KUD Rubina Beč - Sa turnira u prstenu

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 52

KUD Rubina Beč - Sa turnira u prstenu

Postaj  Boce-Team on 18.03.11 22:30


Igra prstena drevna je tradicijska igra nepoznatog podrijetla. Osobito je popularna u cijeloj Bosni i Hercegovini, a i u Hrvatskoj se igra u dolini Neretve, dubrovačkom primorju i svakako u predjelima koje su naselili bosanski Hrvati. Riječ je u stvari o omiljenoj igri muškaraca u zimskom periodu osobito pokladnom razdoblju.

Na različitim područjima igraju se različite varijante prilagođenje lokalnim uvjetima u suštini riječ je o igri više igrača podijeljenih u dvije skupine.

Prsten se krije i traži, prilika je to za muško nadmudrivanje, zadirkivanje ali i pravo muško druženje uz obilno čašćenje jelom i pićem.

Zadnjih godina sve popularniji postaju turniri u igranju prstena, prilika je to da oraganizatori okupe što ječe igrače sa raznih područja kako bi se odmjerile snage na velikim turnirima velikih igrača.

Jedan takav turnir nedavno je održan u Beču u organizaciji Kud-a Rubina .

Sudjelovalo je 14 ekipa, Igrali se je u grupama nokaot sistemom. Sve je počelo u Nedjelju 20. 02. četvrtfinale i polufinale je odigrano 27.2. a samo finale kako to i priliči na pokladnju Nedjelju 06.03.2011. godine.

Prvo mjesto je osvojila „Ekipa Rid“ u stalnom sastavu Slavko Stjepanović (Ulice), Luka Dominković (Vidovice) Ivo Blažević (Krepšić – Vidovice) i u finalu još Andrija Blažević (Krepšić)

„Ekipa Rid“ je u finalu pobijedila „Ekipu Buco“ rezultatom 201 : 061, i tako obranila prvo mjesto osvojeno i na prošlogodišnjem turniru.

Velika podrška ekipi svakako je bio Franjo Krnjić koji je bio redovni posjetitelj na takmičenju.

Uz čestitku pobjednicima mora se spomenuti da je ekipa pod vodstvom Ive Blaževića ove godine osvojila još dva turnira, prvi u Goricama i drugi u Donjem Rahiću.

Bravo prstendžije !!!


http://www.krepsic.com/

http://www.kud-bh-rubina-bec.de.tl/


    Sada je: 24.04.18 1:13.