Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Policija rasvijetlila provalu u kapelu ¨Svetog Ante¨ u G.Zoviku

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Policija rasvijetlila provalu u kapelu ¨Svetog Ante¨ u G.Zoviku

Postaj  Boce-Team on 09.09.11 18:57


Tijekom jučerašnjeg dana Policiji je od strane građanina iz G.Zovika, Brčko distrikt BiH, prijavljeno da je tokom noći 07/08.09.2011. godine, od strane nepoznatog počinitelja ili više njih, izvršena provala u kapelu ¨Svetog Ante¨ u G.Zoviku, zaseok Peškiri, kojom prilikom su polupani kipovi.

Odmah po saznanju na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su poduzeli istražne mjere i radnje kako na vršenju očevida tako i na pronalasku počinitelja opisanog kaznenog djela.

Očevidom je utvrđeno je da je nepoznati počinitelj (ili više njih), izvršio provalu u kapelu djelujući na ulazna vrata kapele, nakon čega je iz unutrašnjosti uzeo četiri manja kipa koja je razbio ispred ulaznih vrata kapele.

U sklopu istrage provodeći operativne mjere i radnje na terenu, policijski službenici su prikupili informacije i identificirali osobu za koju je jasno i nedvosmisleno utvrđen osnov sumnje da je počinio ovo kazneno djelo.

Radi se o osobi sa inicijalima P.D. rođen 1973. Sa područja G.Zovika.

Protiv istog će Policija Brčko distrikta BiH podnijeti izvješće Tužilaštvu Brčko distrikta BiH za počinjeno kazneno djelo ¨Oštećenje tuđe stvari¨ iz člana 287. stav 2. Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH.


http://www.infobrcko.com/

    Sada je: 22.07.18 7:05.