Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Božićna priča

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1407
Points : 3014
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 52

Božićna priča

Postaj  Boce-Team on 14.12.11 10:05

"BOŽIĆNA PRIČA" obitelji Salaj iz Grabovnice pokraj Čazme odavno je prešla granice Hrvatske te svake zime jedno od najpoznatijih hrvatskih imanja u vrijeme blagdana dolazi posjetiti na tisuće Hrvata te turista iz cijelog svijeta. O božićnoj čaroliji koju ove godine stvara milijun i 200 tisuća lampica raspisali su se i svjetski mediji, od renomiranih novinskih agencija poput Reutersa, pa čak do lokalnih medija "s druge strane zemaljske kugle", iz daleke Australije i Novog Zelanda, gdje Božić ne dočekuju u ovakvom zimskom, već ljetnom ugođaju.

Sve je započelo 2002. godine kad je Zlatko Salaj svoje imanje ukrasio s oko 70.000 lampica. Bilo je to ostvarenje njegovih djetinjih snova, jer takvu bajkovitu atmosferu njemu njegova obitelj nije mogla priuštiti. "Moje djetinjstvo je proteklo u jako velikom siromaštvu. Otac je imao mlin, ali je on uništen u Drugom svjetskom ratu. Majka nas je napustila kad su mi bile svega četiri godine", dio je tužne priče o djetinjstvu, a koju je 67-godišnji Salaj iznio u izjavi koju prenosi Reuters.

Salaj je obećao da će svake godine imanje ukrasiti sa dodatnih 100 tisuća lampica pa će i dogodine broj ukrasa porasti. Svake godine mu treba po tri mjeseca za ukrašavanje imanja, i još toliko za skidanje ukrasa nakon blagdana. Za prošlogodišnju "Božićnu priču" dobio je 70.000 kuna računa za struju, ali Salaj ne mari za to - i dalje planira donositi blagdansku radost ovom svjetlosnom čarolijom. index.hr


    Sada je: 23.02.18 20:12.