Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Nova knjiga Ante Pranjkića - “Bez muke nema uskrsnuća”

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Nova knjiga Ante Pranjkića - “Bez muke nema uskrsnuća”

Postaj  Boce-Team on 23.03.12 3:42


Radio Brčko
U nakladi Udruge književnika “Essegg” iz Osijeka ovih je dana izašla najnovija knjiga književnih prikaza “Bez muke nema uskrsnuća” zovičkoga književnika Ante Pranjkića.

Knjiga na stotinjak stranica donosi stručne književne prikaze o mnogim književnicima, pogotovo onim iz brčanskoga kraja.
Među književnicima koje je Prankić odabrao za profesionalno promatranje za ovu zbirku književnih prikaza je i pjesnik iz Gornje Skakave Ilija Ilić. U prikazu naslovljenom “Harmonična poetska cjelina” Prankić govoreći o zavičajnoj, duhovnoj i domoljubnoj poeziji ovdašnjeg poete, između ostaloga kaže:

“Cjelokupna zbirka pjesama “Vez od zlata” jedna je harmonična cjelina istkana od zlatnih duševnih niti velikoga pjesničkoga talenta, ali i iskustva stvaranoga na muci i usrksnuću.

U knjizi “Bez muke nema uskrnsuća” uvršteni su i Prankićevi prikazi o pjesništvu: Hakije Karića, Rasima Karića, Suvada Alagića i Nataše Subašić, a knjiga obiluje i prikazima o pjesnicima poput Zdravka Luburića, Zvonka Čuline i Paška Romića Croatovskog.
Pišući recenziju za ovo djelo istaknuti profesor književnosti na Filozofskom fakultetu u Bonnu prof. dr. Mladen Kojundžić, ističe da će i ovo Prankićevo djelo biti sjajna građa za buduće pisce povijesti hrvatske književnosti, poglavito one u BiH.
Anto Prankić je od osnutka Brčko distrikta 2000. godine do danas, objavio 10 knjiga, među kojima se ističu nagrađene zbirke kratkih priča “Leptir Božo” i “Crveni triler”.

U povodu desetogodišnjice Brčko distrikta BiH iz tiska će izaći i njegovo publicističko djelo “Sjaj i bijeda Brčko distrikta BiH”( I dio), u kojem na vjerodostojan i neposredan način, kroz komentare, intervjue, reportaže i kratke osvrte posmatra i dobre i loše strane života u Brčko distriktu BiH, s posebnim akcentom na one događaje koji se tiču ovdašnjih Hrvata.

rb/sa/md/mo

http://radio-brcko.co.ba/


    Sada je: 21.06.18 12:25.