Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

KUD BH „Rubina“ BEČ PROSLAVIO DRUGU OBLJETNICU POSTOJANJA I RADA

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 52

KUD BH „Rubina“ BEČ PROSLAVIO DRUGU OBLJETNICU POSTOJANJA I RADA

Postaj  Boce-Team on 24.11.10 0:58


U subotu, 20. studenog 2010. u prepunoj dvorani „Casablance“ pred preko 650 članova i gostiju, proslavio je KUD bh „Rubina“svoju drugu obljetnicu postojanja i rada. Ovoj svečanosti nazočili su i visoki dužnosnici iz Vlade Brčko distrikta; dr Anto Domić dogradonačelnik BD, g-din Ivan Krndelj , dopredsjednik Skupštine BD, veleposlanik republike BiH u Beču, g-din Haris Hrle, te mnogi ugledni gospodarstvenici, kao i iz oblasti kulture g-din pjesnik Ilija Ilić.

Dr Anto Domić u svom pozdravnom govoru, upućujući čestitke KUD-u na drugoj obljetnici postojanja , pohvalio je trud i entuzijazam dužnosnika i članova ovog KUD-a u njihovom nastojanju da se sačuva kulturna baština rodnog zavičaja, te naglasio važnost ovakog vida okupljanja, posebice u smislu njegovanja i učenja maternjeg jezika kao prve i osnovne značajke jednog naroda, te upozorio na opanost asimilacije, poglavito mladog naraštaja.

On je naglasio da KUD „Rubina“ sa svojim radom ima velike zasluge i doprinos da se to ne dogodi. Tom je prigodom uručio KUD-u dar ; dvije potpuno opremljene narodne nošnje, te obećao potporu i suradnju.
KUD „Rubina“ Beč i ovog je puta potvrdio zašto je magnet za preko pedeset sponzora. Naime, nazočni gosti su i ovaj put mogli uživati u spektakularnom programu samog KUD-a sa tri folklorne i dvije dramske točke, odličnim recitacijama i vođenjem programa, kao i izvornoj i folk glazbi od grupe „Izvorno blago“ i folk zvijezde Hazre-a.

Uz izvrsnu večeru, domaće kolače i cjelovečernju zabavu, nazočnima je omogućena i prigoda da osvoje vrlo vrijedne nagrade u bogatoj tomboli.

U uvjerenju da ste ponijeli samo lijepe dojmove sa ove svečanosti KUD „Rubina“ se od srca zahvaljuje svojim članovima i gostima te ujedno poručuje ; pridružite nam se, da budemo još veći, bolji i ljepši.

Kud BH Rubina Bec
KSV Brcko Distrikt

    Sada je: 24.04.18 1:16.