Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji BiH

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji BiH

Postaj  Boce-Team on 22.05.13 23:21

Kandidatkinja za izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji Bosne i Hercegovine je Magdalena Blažević, Brčko (Boće). Za Magdalenu možete glasati na facebook stranicu Udruge "Stećak" nakon što je označite sa LIKE, i nakon toga dajete glas svojoj kandidatkinji. Glas možete dati jednom svakog dana.


Revija hrvatske tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji Bosne i Hercegovine upriličit će se na Danima sv.Ante na Buškome jezeru, 09. lipnja, 2013.godine

Ovaj prvi izbor za cijelu Bosnu i Hercegovinu organizira Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“, u suradnji s Festivalom Brodsko kolo, u Slavonskome Brodu, koji se održava 49.put.

S izbora, koji će biti održan u Grabovici, tri djevojke: najljepša, prva i druga pratilja, bit će predstavnice Hrvata BiH na svehrvatskom izboru u Slavonskom Brodu, koji se održava tjedan dana nakon izbora u Grabovici.

Sve djevojke koje se prijave ne mogu biti mlađe od 15, ni starije od 30 godina, a moraju biti obučene i počešljane u skladu s nošnjom koju nose. Nije dopušteno šminkanje, osim blagog ruža za usne i malo pudera zbog umanjenja svjetlosnog efekta na pisti.Udruga „Stećak“ je također osigurala novčane nagrade za pobjednice: prvoplasirana 1.000 KM, drugoplasirana 750 KM,te trećeplasirana i miss fotogeničnosti 500 KM. Za pojedinosti oko Revije zadužen je o. Zvonko Martić. Mogućnost glasovanja za najljepšu Hrvaticu bit će i preko internet stranica.

avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Re: Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji BiH

Postaj  Boce-Team on 22.05.13 23:21


Završila Revija tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji.
U slikovitom ambijentu crkvenoga dvorišta Župe Grabovica održana prva Revija tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji. Od 32 prijavljene djevojke stručni žiri je odabrao:

Najljepša Hrvatica je Ana Marija Tomić iz Kraljeve Sutjeske

Prva pratilja je Ivana Kljajić iz Dervente, a druga pratilja je Kristina Sušac iz Čapljine

Svim pobjednicama uručene su bogate nagrade te će sljedeće godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svehrvatskom natjecanju u Slavonskome Brodu. Osim pobjednicama Izbora nagrada je uručena i pobjednici natjecanja za miss fotogeničnosti – Anji Zelenici iz Rodoča.


Ponedjeljak, 10 Lipanj 2013


    Sada je: 21.06.18 12:31.