Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Svečana sveta misa i Župsko sijelo Dubravice Donje 2013

Share

Felipo
Admin

Broj postova : 4
Points : 11
Reputation : 0
Join date : 04.11.2010

Svečana sveta misa i Župsko sijelo Dubravice Donje 2013

Postaj  Felipo on 04.08.13 10:40


Donje Dubravice, foto Tomislav Josipović- Župsko sijelo 2013.  

U subotu, 3. kolovoza nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je Euharistijsko slavlje u župi Sv. Ante Padovanskog – Boće, prigodom 90. obljetnice postojanja župe i 20. obljetnice organiziranja župnoga sijela čiji je inicijator mons. dr. Niko Ikić, domači sin i profesor na KBF-u u Sarajevu.

Župa Boće obuhvaća sela Boće, Boderište i Dubravice, a ove godine Misno slavlje je predslavljeno ispred kapelice sv. Mihovila u selu Dubravice. Na početku Misnoga slavlja riječi pozdrava i dobrodošlice izrekla je župljanka Marija Dubravkić ističući radost zbog dolaska kardinala Puljića prigodom ovih obljetnica, pozdravljajući okupljene vjernike kao i svećenike na čelu s župnikom vlč. Ivom Paradžikom.

U svojoj prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je kazao da slaviti Euharistiju ispred kapelice na raskršću ima svoju simboliku kazavši da je Isus slao svoje učenike kazavši im „Idite i učinite mojim učenicima sve narode“. Prisjetivši se prvoga svećenika župnika i pjesnika Izidora Poljaka i ostalih koji su nastavili kroz burnu povijest svoje poslanje na ovim prostorima, zahavlio je Bogu na 90. obljetnici postojanja župe, ističući da su se mnoge vlasti izmjenile i nestale, a Bog jedini ostaje. „Stoga neka nas ovo slavlje učvrsti u toj vjeri naših predaka. Ove obljetnice koje obilježavamo doživimo ih kroz blizinu Boga, osobitno kroz ovu naviještenu riječ. Iz dara vjere ostavimo i mi svijetli trag za buduća pokoljenja i pravi dar za smisao života. Ovom zemljom hodimo, volimo je, ali ona nije cilj. Jednoga dana ćemo uskrsnuti u život vječni, ali dok hodimo ovom zemljom moramo znati da mi ova zemlja služi, ona mi ne smije gospodariti. Sve ono što imam ne smije me zarobiti već služiti mi. Jer vrlo lako čovjek se izgubi davši srce ovom svijetu. Grijeh zasljepljuje čovjeka, nedopustimo mu da nas uništi. Radom postižemo ono što će nam služiti, ali ne zarobiti srce. Učimo se usvajati nutarnju slobodu. Volimo ove prostore za koje su ljudi živote davali, na ovim prostorima rastimo kao vjernici, da budućim pokoljenjima ostavimo divno svjedočanstvo vjere i morala. Da iz vaših očiju djeca mogu pročitati da vi vjerujete i računate s Bogom, stoga budimo dostojni svjedoci vjere koju su pradjedovi živjeli. Neka nas obljetnica ohrabri u našem življenju i svjedočenju vjere i identiteta.“

Ovoj svečanosti prethodio je program koji je crajao cijeli tjedan i okupio mnoštvo vjernika koji žive i rade u inozemstvu. Ordžan je tradicionalni memorijalni turnir u čast poginulim braniteljima, turnir u odbojci, i boćanju. Upriličena je također i akademija koja je predstavila kroz recitacije, igrokaz i video zapis vrijeme od osnutka župe Boće pa do današnjih dana.

Vrhunac župnog dijela po tradiciji je Misno slavlje koje je ove godine predvodio uzoriti kardinal Vinko Puljić nakon čega su svi nazočni pozvani na zajedničku večeru popraćenu prigodnim programom i biranjem kuma i kume župnoga sijela.


(kta)
http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=38753

Posavska televizija.
Od 3. minute reportaža sa župskog sijela u Dubravicama.

avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Re: Svečana sveta misa i Župsko sijelo Dubravice Donje 2013

Postaj  Boce-Team on 05.08.13 14:48

avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Re: Svečana sveta misa i Župsko sijelo Dubravice Donje 2013

Postaj  Boce-Team on 05.08.13 15:30


56 ruža za poginule branitelje..


Sponsored content

Re: Svečana sveta misa i Župsko sijelo Dubravice Donje 2013

Postaj  Sponsored content


    Sada je: 21.07.18 7:58.