Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

FRAMA - Zovik

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

FRAMA - Zovik

Postaj  Boce-Team on 09.08.13 23:02


facebook - FRAMA Zovik

"Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ja te ljubim!"
Geslo koje je izabrala FRAMA -Zovik
Za sada, najmlađa frama u provinciji Bosne Srebrne.

Franjevačka mladež odnosno Frama skupina je mladih ljudi koji u svijetu, primjereno svojoj dobi, žele nasljedovati Isusa Krista po uzoru sv. Franje Asiškoga. Djeluju samostalno u sklopu Franjevačkog svjetovnog reda (FSR). Franjevačka mladež bratstvo je mladih katolika koji se osjećaju pozvanima da žive Evanđelje u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, a svoj cilj uz život prema Evanđelju vidi i kroz širenje načela Evanđelja u svijetu, sudjelujući u različitim crkvenim i društvenim, ponajviše humanitarnim, aktivnostima.

U crkvi sv. Franje u Zoviku 27.07.2013.g., u 18,00 sati pod svetom misom 21 mladi katolik župe Zovik postaje član franjevačkog bratstva, duhom svetim potaknuti te puni ljubavi i vjere. Svetu misu predvodio je fra Danijel Rajić, duhovni asistent frame Bosne Srebrene. Gosti frame Zovik bili su framaši iz Dubrava i sedamdesetak framaša iz cijele Bosne, koji su sudjelovali na III. Franjevačkom maršu.

Frama Zovik je osnovana dolaskom fra Marka Stjepanovića u župu Zovik, u kolovozu prošle godine. On je, kao duhovni asistent i župnik, pružio priliku da i mladi Zovičani osjete duh frame. Zovička mladež je išla na razne susrete sa ostalim framama, na njihova primanja i obećanja, na Frama fest u Sarajevo te su na taj način upoznali rad frame. Bili su oduševljeni načinom kako je Sv. Franjo slijedio Isusa Krista, pa su i oni odlučili službeno postati frama.

III. Franjevački marš

Umorne framaše franjevačkog marša koji su pješke došli iz Drijenče do Zovika ugostili su zovički framaši i ostali mještani župe Zovik. Poslije svete mise je uslijedila vesela večer, gdje su se svi lijepo družili i igrali. Sutra dan, rano ujutro, poslije doručka, franjevački marš je nastavio svojim putem.

Krenuli su pješke do Dubrava. Na tom putu  su im se pridružili i framaši Zovika. S pjesmom i molitvom su bez problema stigli do određene destinacije. Ta dva dana su bila važna za framaše Zovika. Upoznali su nove prijatelje i pristupili franjevačkom bratstvu. Uskoro će se održati novi izbori u frami Zovik i nadamo se da će frama nastaviti ovako dobro funkicionirati i dalje .
Na svetoj misi je i mlada zovička poetesa , Julija Zečević Pejić , predstavila i svoju pjesmu:


Sv. Franjo , zaštitniče naš ,
Daj nam snage ,utri put .
Našu želju sad ti znaš ,
želimo te pratit svud .

Puni vjere i nade
krećemo stazom tvojom
Pogledaj svoje nasljednike mlade
i ispuni ih snagom i voljom .

Da kao i ti ljubav širimo
to nam je jedini cilj .
I da u vjeri Kristovoj živimo
da nam duša osjeti sreću i mir .

Skupili smo svoje snage u jednu.
i sad  smo kao stub jak,
čuvaj svoju djecu , ponosnu i vrijednu ,
koja žele unijet svjetlo tamo gdje je mrak .

Zajedno protiv mržnje i zla
borit ćemo se silom svom .
Nek na tom putu tvoja svjetlost sja ,
jer i mi sada sanjamo tvojim snom .

Na ovom našem putovanju nas prati
Odazovi se na naš vapaj , jecaj i poklik .
S pogrešnog puta na pravi nas vrati
Tvoju riječ sada živi i frama Zovik.----------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------

Franjevački hod "Vjerujem i hodam"
FRAMA Bosne Srebrene


Trećega dana franjevačkog hoda "Vjerujem i hodam" franjevačke mladeži (FRAMA-e) Bosne Srebrene. Na dionici hoda od župne crkve u Zoviku do franjevačkog samostana u Dubravama, Planinarsko Društvo "Granaš" Štrepci, je izvršilo povjerenu zadaću i grupu od 70-ak "Framaša" sprovelo najkraćim putem do cilja.    Sada je: 21.06.18 12:29.