Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Priopćenje predstavnika Mjesnih zajednica Brčko distrikta

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Priopćenje predstavnika Mjesnih zajednica Brčko distrikta

Postaj  Boce-Team on 17.02.14 17:32


U nedjelju 16.02.2014. godine u 12,00 sati nekoliko mjesnih zajednica sa područja Brčko distrikta, održale su sastanak povodom i dalje aktualnih zbivanja u BIH.

Ovo su zaključci sa tog sastanka :
U potpunosti imamo sluha i razumijevanja za teško socijalno stanje u državi, kao i u našoj općini Brčko distrikt, jer se i sami nalazimo u istoj situaciji.

Kao i u svemu pa tako i u ovome smo za to da se poštuje slovo zakona pa i kada se radi o prosvjedima, koji treba da se odvijaju u okviru zakona i na demokratski način.

Ne podržavamo,  i jednoglasno smo protiv neprimjerenih postupaka koje imaju za cilj uništavanje javnog dobra koje smi dobrim dijelo i sami stvarali. Brčko je i naš grad  u  koji smo ugradili veliki dio sebe i u kojem živimo. Samo jedan civilizirani dijalog može da bude način za rješavanje problema.

Mi, predstavnici ovih mjesnih zajednica se ne slažemo da mogu postojati ovakvi politički pritisci na predstavnike aktualne Vlade. Oni su izabrani voljom naroda, neke od njih smo i mi birali, stoga su to i naši predstavnici, te ne dopuštamo ideju da neki učesnici ovih prosvjeda mogu, ili žele smijeniti aktualnu  vlast u korist nekoga trećeg.

Aktualna Vlada Brčko distrikta ima našu potporu, te smatramo da bi  trebala dalje nastaviti putem kojim je krenula, za dobrobit svih građana Brčko distrikta. Na ovom ovom sastanku je učestovalo 21 mjesna zajednica sa područja Brčko distrikta.


Zadnja promjena: Boce-Team; 17.02.14 18:03; ukupno mijenjano 4 put/a.
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Re: Priopćenje predstavnika Mjesnih zajednica Brčko distrikta

Postaj  Boce-Team on 17.02.14 17:37Plenum građana Brčko distrikta traži ostavke
Na petom sastanku PLENUMA koji je održan jučer usvojeni su sljedeći zahtjevi građana koji su upućeni prema Skupštini Brčko distrikta BiH.

-Od Skupštine Brčko distrikta BIH :

1.Da se odmah obustave svi postupci koji se vode protiv organizatora i učesnika dosadašnjih mirnih protesta, te da se prestane sa sprovođenjem represivnih mjera i zastrašivanja građana.

2. Ostavku postojeće Vlade Brčko distrikta BIH i formiranje ekspertne Vlade Brčko distrikta BIH.

3. Da naloži upravnom inspektoru da utvrdi zakonitost postupanja po konkursu broj: 33-002975/13 od 23.01.2013. godine, te zahtjeva poništenje istog. A da se upražnjena radna mjesta u Odjelu za obrazovanje, popune kadrovima sa liste Zavoda za zapošljavanje Brčko distrtikta BiH.

4.Da se donese set mjera za poboljšanje socijalnog statusa građana Brčko distrikta BIH tako što će uštede po osnovu smanjenja i ukidanja raznih benificija funkcionerima Brčko distrikta koje će biti navedene u nekim od dolje formulisanih zahtijeva.Ušteđena sredstva i sredstva od nerealizovanih kapitalnih projekata koje se nalaze u na računima distrikta kod banaka usmjeriti na oživljavanje proizvodnje u preduzećima IZBOR i INTERPLET.

5. Ukinu dodatna plaćanja članovima i uposlenicima Vlade Brčko distrikta BIH po osnovu učešća u komisijama, odborima i drugim tijelima, kao i druge nerazumne i neopravdane nadoknade mimo onih na koja imaju pravo svi zaposleni.

6.Uvođenje zabrane svim nosiocima javnih funkcija u Brčko distriktu BIH i učešća u upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeća i institucija od javnog značaja .

7.Svođenja najviše plate obnašatelja javnih funkcija na nivo dvije prosječne plate u Brčko distriktu BIH.

8.Da se pristupi reviziji privatizacije.

9.Izmjene svih propisa koji su izvor kriminala, korupcije, nepotizma i svih drugih oblika favoriziranja određenih društvenih grupacija, kao i utvrđivanje odgovornosti svih nivoa u sve tri grane vlasti.

10. Usklađivanje svih zakona i drugih propisa sa Statutom Brčko distrikta BIH i Ustavom BIH

11.Usvojiti sve regulacione planove vodeći računa o zaštiti prava građana.

Pozivamo sve građanke i građane da nam se pridruže na šestom sastanku Plenuma , koji će se održati utorak 18.02 u 16:30 sati u Omladinskom centru. Iza nas ne stoje nikakve stranke niti organizacije. Mi najbolje znamo da iza nas stoji samo dugogodišnje poniženje, glad, bespomoćnost i beznadežnost.

Ovaj Proglas donose građanke i građani Brčko distrikta BIH, za dobro svih nas- navedeno je u Proglasu.

http://www.otisak.ba/brcko/20588-ovo-su-zahtjevi-plenuma-gradana-brcko-distrikta.html

    Sada je: 21.07.18 7:55.